10 lettbente raske i byggevarehandelen

Navn: Andre Mamelund Stilling: Selvstendig konsulent

Hva er ditt beste minne fra 2020?
2020 var et spesielt år… Det var nok når jeg innså at det gikk greit i forhold til jobb selv om det var veldig mye som endret seg raskt utenfor det jeg hadde kontroll over.

Ellers det øyeblikket yngste datteren forstod at «den» hunden faktisk var vår. Det var magisk.

Hva tror du blir den viktigste utfordringen for byggenæringen i 2022?
Jeg tror fremdeles at vi kan få noen «følgeskader» fra Covid som vil ta mye fokus spesielt på byggsiden. Situasjonen rundt tilgang på varer og priser tror jeg også vil følge ut i 2022.

Hvordan kan du bidra til en mer bærekraftig klode?
Jeg har vært med å lage et system som bidrar til å redusere både svinn, avfall og hjelper med kontroll og planlegging i byggebransjen. På dette området kan man faktisk angripe «prosenter» av vårt totale utslipp. 

Hvis du kunne valgt opp igjen, hvilket yrke ville du da valgt?
Om jeg kunne rykke tilbake til start hadde jeg begynt i en praktisk ende som tømrer. Det er et spennende yrke og samtidig et utgangspunkt med mange muligheter.

Hva er din mest spilte låt/artist på spillelisten din?
Akkurat nå: No Surrender, Bruce Springsteen.

Foretrekker du sjøen eller fjellet, hvorfor?
Ferskvann, – elsker å padle og å gå i skogen med bikkja. Bringer nok minner om barndommen vi bodde nærmest midt i skauen.

Hvordan tror du Byggevarehandelen fremstår i 2030?
Om drøyt 8 år, det er ikke så lenge som det høres ut. Mye mer digital handel, og kompetansen som sitter hos handelen vil bli bredere og konsulenttjenester vil i større grad bli levert av handelen, produksjon vil i enda større grad være en del av le-veransene. Noen aktører er nok ytterligere slått sammen og for eksempel Amazon har blitt en del av hverdagen. Men i det store bildet tror jeg vi vil kjenne oss greit igjen.

Hva ville du spurt statsministeren om?
Da burde jeg jo spurt om noe viktig som kanskje fikk henne til å tenke på noe hun ikke allerede tenker på eller er opptatt av. Om jeg fikk planlagt noe så ville jeg nok spurt om noe innenfor temaet diskriminering og behandling av de aller svakeste i sam-funnet vårt – utviklingshemmede. Det er et område som ikke er pop nok til å få fokus i de store debattene, og et område hvor de fleste ikke klarer å forestille seg hvordan virkeligheten er.

Hva var det siste som fikk deg til å le?
Jeg så «skråsikker» reklamen fra Aftenposten et eller annet sted i her om dagen. Den er så spot on dagens samfunn at jeg ler så jeg griner.

Hvem ville du spikret bordkledning sammen med en dag?
Hadde tatt med meg fruen, det har vi gjort før!