10 lettbente raske
i byggevarehandelen

Anders H. Gløersen

Stilling: HR-direktør Virksomhet: Neumann Bygg

1. Hva er ditt beste minne fra 2019?
Må være telttur med familien til Innerdalen innenfor Sunndalsøra. Makan til makeløs plass! Glem Lofoten og Nærøyfjorden, dette er Norges vakreste sted. Solen skinte, barna var upåklagelige, og maten laget på primus holdt Michelinstandard, nesten…
 
2. Hvordan kan du bidra til en mer bærekraftig klode?
Være et godt eksempel i alt jeg gjør for mine barn, så de igjen kan være det for sine.
 
3. Hvis du kunne valgt opp igjen, hvilket yrke ville du da valgt?
Da ville jeg drevet en gourmetpub, med en liten scene landets beste artister sloss om å opptre på.
 
4. Hva er din mest spilte låt/artist på spillelisten din?
Oj, her burde jeg sikkert svart noe intellektuelt, som Off Minor med Thelonious Monk, men tipper det akkurat nå er Dua Lipa, med Don’t start now. Sinnsykt fett bassriff!
 
5. Hva tror du blir den viktigste utfordringen for byggenæringen i 2021?
Jeg representerer jo menneskene i byggenæringen i kraft av stillingen min, og mener selvsagt at det er å ta vare på og utvikle alle de flotte folkene som jobber i bransjen vår. Gjennom kompetansebygging i alle ledd, kan vi bygge rimeligere, mer effektivt, og mer bærekraftig. Det lønner seg for alle, inklusiv miljøet.

6. Foretrekker du sjøen eller fjellet, hvorfor?
Her må jeg si begge, avhengig av årstid: sommeren ved sjøen, hva er vel bedre enn et bad i Oslofjorden etter jobb? Fjellet på vinteren, med ski på beina, vinden i ryggen og solen i ansiktet. Lengter til begge steder allerede.

7. Hvordan tror du Byggevarehandelen fremstår i 2030?
Fordi vi satser på menneskene, så er vi en ressurspool de andre aktørene kommer til for å bli mer smarte og effektive. Vi selger ikke lenger bare produkter, men løsninger og tjenester. Ingen går direkte, alle er innom oss. Det sparer alle som bygger for tid og penger…
 
8. Hva ville du spurt statsministeren om?
Hei Erna. Du har nå lagt frem ditt åttende statsbudsjett. Har det blitt som du drømte om?

HR-direktøren fotografert en veldig bra dag i September hvor Neumann feirer sine nye verdier: Solid, Stolt og På hugget!

9. Hva var det siste som fikk deg til å le?
Jeg var på en konsert med jazztrompetisten Mathias Eick her forleden, som da han ble klappet fram for det andre ekstranummeret, innrømmet at de ikke hadde øvd på flere sanger. Så da ba han om ønsker fra salen. Sånn synes jeg er gøy!

10 Hvem ville du spikret bordkledning sammen med en dag?
Her må jeg velge mellom en som ville gjort at vi ble fort ferdig, eller en om ville gjort dagen morsom. Velger det siste, og spikrer med Atle Antonsen. Tviler på at vi blir ferdig… men gøy blir det!