34 byggevarehus i Vestfold og Telemark er sertifisert som «Medbygger-varehus»

Byggevarehandelen bekjemper svart arbeid

Carlsen Fritzøe, Optimera AS, MAXBO, Obs Bygg deltar alle i kampanjen Medbyggerne som kjøres i Vestfold og Telemark. Dette liker skattekrimsjef Erik Nilsen fra venstre. Videre Vidar Monsen fra CF, Arnt Karlsenfra Maxbo, Odd Arne Knutsen fra Obs bygg og Thorleiv Lønningen Monter.

Medarbeidere fra byggevarehusene er nå sertifiserte til å veilede privatkundene i god Medbyggerånd, distribuere kampanjemateriell og være gode ambassadører for hvitt arbeid og #Medbyggerne.

Kravet for å bli et Medbyggervarehus er:

• Medbyggerne vi være fast sak på agenda på personalmøter i varehusene
 
• Alle ansatte skal få info og gjennomgang av opplæringsmateriell
• De ansatte skal ta en quiz med spørsmål om temaet.
 
• Varehusene skal fronte hvitt arbeid og Medbyggerne

– fordi proffkundene våre fortjener det!

26. november 2020 var det Kick Off for Medbyggerne i Tønsberg og Skien med deltakere fra varehusene.

På denne måten skal de vise de seriøse håndverkerne at byggevarehusene støtter dem i å bekjempe svart arbeid. Bevisstgjøre alle ledd i organisasjonen om utfordringene med svart arbeid og bidra til et seriøst arbeidsliv ved å sikre arbeidsplasser der det også er plass til lærlinger og fagarbeidere. I tillegg vil det være viktig å synliggjøre bedriftens samfunnsansvar og gjøre ansatte og kunder bevisst på at det nytter å gjøre ting riktig.

Hovedorganisasjonen Virke og prosjektet Medbyggerne er stolte av at det er hundre prosent oppslutning om Medbyggerne blant de store, seriøse byggevarehuskjedene i Vestfold og Telemark.

I Vestfold og Telemark ønsker de å legge til rette for et seriøst arbeidsliv. Det er også stor interesse for samarbeidet også i andre fylker.

#MEDBYGGERNE er et samarbeid mellom bygge- og anleggsbransjen via håndverkere, entreprenører og byggevarehus, NHO, Virke, LO, kommuner, fylkeskommunen, Fylkesmannen, Skatteetaten, Arbeidstilsynet og politiet.

Formålet er å få flere til å bli Medbyggere og handle hvitt, for å sikre et stabilt og trygt arbeidsmarked, bedre de håndverksmessige utførelsene og hindre skadelige arbeidssituasjoner. Les mer om samarbeidet på Medbyggerne.no