TIL MINNE OM KJETIL GISLE MYRLE

Det var med stor sorg vi mottok beskjeden om at vår gode venn og kollega hadde gått bort bare 49 år gammel. Helt uvirkelig at en så aktiv og positiv person plutselig ikke er her mer.

Vi har vært heldige og kjent Kjetil i mange år fra han begynte i bransjen. Han jobbet i flere byråer i Oslo før han tok over Oppdal og Rennebu begravelsesbyrå i 2004. Det holdt ikke for Kjetil å «bare» drive et begravelsesbyrå, så mange av oss kjenner han også fra Myrle bil. Han var genuint interessert i bil og motor.

Kjetil var en person med stor arbeidskapasitet. Han hadde alltid et prosjekt eller tre på gang.

Vi har hatt utrolig mange hyggelige og morsomme opplevelser sammen, men vi har også hatt opplevelser i jobbsammenheng som har satt spor. Kan godt huske når han kom inn på kontoret etter et tøft oppdrag – han kunne dele det vonde. Kjetil hadde dybde når det var behov for det.

Han var stolt av sin kjære Anne Karin og da barna kom på løpende bånd viste han seg som den stolteste pappa. Det var barna og Anne Karin som var viktigst i Kjetils liv og det er til dem vi sender varme tanker!

Ole Jørgen Setsaas, Tom Budalen og Kristin Lian

MINNEORD HANS NARVE BERG

Hans Narve Berg ble født på Ringerike i 1955. Han vokste opp i Hønefoss og var hele livet en ekte hønefossgutt.

Bare 16 år gammel bestemte Hans Narve seg for at han ville starte begravelsesbyrå etter endt skolegang. Den gang var det krav om handelsbrev for å kunne starte egen næring. Handelsbrevet mottok han dagen etter at han fylte 20 år, og samme dag startet han Berg Begravelsesbyrå. Dette var i august 1975.

Hans Narve utdannet seg også til blomsterdekoratør, og på det meste drev han tre blomsterbutikker på forskjellige steder i Hønefoss. Dette i tillegg til begravelsesbyrået.

Allerede tidlig i 30-årene ble han rammet av sykdom og fikk diagnosen Multippel Sklerose, MS. Hans Narve hadde et enestående lyst sinn og valgte fort å leve så normalt og aktivt som mulig med sin sykdom. Han reiste mye, til alle verdenshjørner, ofte sammen med venner. Menneskene rundt han betydde mye i hans liv. Han elsket å samle familie og venner til store selskaper. Disse selskapene var enten i hjemmet, i huset som av han og foreldrene ble kalt Gratistoppen, eller rundt om i verden. Kunne han invitere til en helg «ut i det blå», ja da var han i sitt ess.

Blomsterbutikkene var det første han av helsemessige grunner ikke kunne drive lenger, men med en kontorfløy hjemme, var det mulig for han å drive begravelsesbyrået helt frem til 2009. Da ble det solgt til nye eiere. Dette var en tung avgjørelse å ta for en som hele sitt liv hadde levd for å hjelpe og være til glede for andre. Hans Narve var aktiv i organisasjonslivet, og en aktiv kirkegjenger.

Mange har gjennom årene hatt gleden av hans engasjement og store arbeidskapasitet. Som sine foreldre hadde han et stort hjerte og omsorg for de svakere stilte i samfunnet, men alt han gjorde for disse, ble gjort i det stille og uten at han ønsket oppmerksomhet rundt det.

De senere årene har det vært vanskelig for Hans Narve å bevege seg utendørs, men når han fikk besøk, var han alltid levende opptatt av å høre nytt, om venner, bekjente og fra bybildet. Når han og jeg snakket sammen måtte han alltid bli oppdatert på nytt fra bransjen. Et sterkt bevis på hva begravelsesbyrået har betydd for han kunne alltid merkes ved at han husket alt og alle. Hadde jeg hilsninger med til han husket han alltid vedkommende, og kunne komme med kommentarer knyttet til denne/de. Hver gang ble disse samtalene et vitnesbyrd på det engasjementet og arbeidsglede han han hadde lagt ned i byrået sitt.

Hans Narve sitt største ønske var å få bo hjemme, og med god hjelp av sine nærmeste, fikk han også oppfylt dette ønsket. Hans Narve Berg var en helt spesiell og unik person. Alltid et hjerte for sine medmennesker, små og store, unge som gamle. En sjelden raus og omsorgsfull person er ikke lenger blant oss. Det har vært et privilegium å ha hatt han som venn, og et enda større privilegium å få bringe arven hans videre, ved å overta hans begravelsesbyrå. Jeg lyser fred over hans gode minne.

Tove Raastad Kvernberg