BFN MC på Covid-19-tur til vakre Telemark

BFN MC ble startet i 2002 i Kristiansund, så dette ble det 19. året vi skulle kjøre til vårt eget årsmøte.

Tradisjonen tro skulle BFN MC kjøre sammen til Virke gravferds årsmøte i Trondheim, men som for alle andre ble det et spesielt år for oss også, men «Viljen til å ville avler evnen til å kunne».

Det ble ikke noe Virke gravferds årsmøte, men det hindret ikke oss. Alle regler for å kunne treffes ble sjekket ut med helsemyndigheter og hotellet, som var godt forberedt med stram smitteregi.

Treffsted ble Straand Hotell i Vrådal. Dette historiske hotellet inviterer «motorsyklister spesielt» så valget var ikke vanskelig.

Helt siden de første skysskarene tok inn på Straand i 1864, har hotellet sørget for trivsel og god service. Gjestfriheten og de gode tradisjonene har også her gått videre fra generasjon til generasjon og mer enn 150 år senere, føler man seg fortsatt som hjemme.

Se for deg en langweekend med svinger, flott terreng, grus, asfalt, natur og opplevelser. Et sted hvor du kan kjøre nye ruter hver eneste dag – og det gjorde vi.

To av klubbens nestorer er lommekjent i Telemark. Per Olav Tyvand og Tom Sletsjø tok oss med på en fantastisk lørdagstur. Sørover på riksvei 41, forbi Steane, mot Nesland i Nissedal. Vi tok av mot høyre, for å ta Fjoneferga (Fjoneferja i Nissedal er Noregs minste kabelferje MF Nissen).

Ferja, som fraktet oss over Fjonesundet, et 500 meter brett sund i Nisser, knytter sammen øst- og vestsida av Nisser. Ferja er uten “styring”, har kun framdrift og følger en kabel fra side til side over Fjonesundet.

På vestsiden av innsjøen Nisser, fulgte vi bygdeveien mot det lille tettstedet Treungen og derfra kjørte vi videre sørover på riksvei 41.

Like før tettstedet Åmli, tok vi av til høyre på veien mot Gjøvdal og Birtedalen. Veien, som ikke har veinummer på kartet, snor seg langs elva, opp gjennom Gjøvdal og holder fortsatt kvaliteter som gjør den til en fin vei for oss motorsyklister.

Nedstigningen fra toppen og ned mot Moland i Fyresdal, var bratt og svingete og var nok den mest krevende på turen.

Vel nede ved Moland ble det pølser, brus og is, før vi forsatte nordover på riksvei 355 mot Krossli, hvor vi vendte forhjulet østover på vei nr 38 tilbake mot Vrådal.

På strekningen fra Moland i Fyresdal opplevde vi et supert veidekke og flott, svingete vei langs Vråvatn mot Straand hotell. Det ble en minnerik årsmøte-weekend for alle sammen – også for Terje og Anne Katrine Haugum som kjørte hele 1800 km tur/retur! Vi andre som var med var Per Olav Tyvand, Tom Sletsjø, Svein Thomas Kollen, Josef Bentzen, Tore E. Sætra, Hanne og Christen Ottmann, Ann-Christin og Harald Schee.

Neste års tur mot Virke Gravferds årsmøte i Trondheim er allerede under planlegging. Har du lyst til å være med? Nøl ikke med å ta kontakt med undertegnede!

Harald Schee