Landsmøte 2022 i Kristiansand

Gleden var til å ta og føle på da vi endelig kunne invitere til landsmøte igjen, 19.–22. mai i Kristiansand. Scandic Bystranda  Hotel med tilhørende utstillingsareal i Aquaramahallen (Vipers hjemmearena) ga en flott ramme rundt arrangementet. Vi hadde 280 deltakere og 34 forskjellige utstillere.

Konferansesalen.

Leder av lokalavdelingen i Agder og Telemark, Jarl Olav Rugtveit.

Tekst: Gunnar Hammersmark Foto: Lars Ivar Fjose

BFN-mc ankom også til Kristiansand utpå ettermiddagen, etter å ha startet dagen i forveien til Geilo, via Telemark, og til Bystranda.

Allerede torsdag kveld da vi åpnet utstillingen kl.21.00 var mye folk samlet, og leder for lokalavdelingen i Agder og Telemark, Jarl Olav Rugtveit foretok den offisielle åpningen. Her var også Bjøro Hildebrandt hyret inn for å sette stemningen, noe han klarte med glans!

Resten av torsdagskvelden ble benyttet til å hilse på kolleger som man kun hadde sett på Teams gjennom pandemien.

Årets landsmøte hadde fire faglige temaer fordelt på fredag og lørdag. Etter at styreleder Jan Willy Løken stod for åpningen av landsmøte fredag morgen sammen med Sveinung Hølmebakk som ga oss vakker sang, var vi i gang. Først ut var Atle Dyregrov som ga oss et sammendrag av prosjektet de hadde utarbeidet om hvordan pandemien har påvirket sorgritualene for etterlatte, og konsekvensene for ansatte i gravferdsbransjen under strenge restriksjoner og begrensninger.

Etter lunsj og rikelig tid til besøk i utstillingen var det tid for andre faglige tema, «Er gravferdsbransjen forberedt på en grønn fremtid?» Bærekraftsteamet fra Virke, Tord Dale, Helga Bull, og Kristine Bettum presenterte resultater fra en undersøkelse om temaet i bransjen, og fulgte opp med en panelsamtale i etterkant.

Fokus på bærekraftig utvikling blir viktig i årene fremover. Krav fra myndigheter og fra våre fremtidige kunder vil tvinge oss til å tenke grønt. Temaet vil også være et viktig element i Virke Gravferd sin strategi fremover.

Fredag kveld ble vi invitert til Q42, et par kvarter unna hotellet. En sosial aften med god musikalsk underholdning med Boyz Noiz og Bjøro Hildebrandt, godt ledet av Frank Ellefsen. Denne kvelden fikk vi også besøk av ordfører Jan Oddvar Skisland som hilste landsmøtedeltakerne velkommen til byen!

Lørdag morgen var alle på plass i salen
kl.9.00 presis, da Dag Otto Lauritzen holdt et inspirerende foredrag om «Å bli den beste utgaven av deg selv»! Mannen som er kjent som proffsyklist, komiker i Huskestue på TV2 og ikke minst sjefen i Kompani Lauritzen ga oss innblikk i en oppvekst som hadde gitt han mange oppturer og nedturer, og som viste stor viljestyrke og ble den beste utgaven av seg selv! Takk for besøket, Dag Otto!

Nest siste faglige tema var et besøk fra Digitaliseringsdirektoratet, hvor seniorrådgiver Bredo Swanberg informerte om digitale planer for ny kommunikasjon fra det offentlige til befolkning og næringsliv. For gravferdsbransjen er det først og fremst ny digital gravferdsmelding som er på trappene, men også enklere tilgang til Folkeregisteret. Han fikk med seg noen gode innspill fra bransjen i det videre arbeidet. Etter lunsj var det så tid for det siste temaet denne helgen. «Sammen for en kompetent bransje – Strategi for Virke Gravferd 2022- 2025.» Dette arbeidet startet i fjor høst under regionale høstsamlinger. I mellomtiden har det vært sendt ut en spørreundersøkelse blant medlemmene om hva medlemmene vil at Virke Gravferd skal være i fremtiden. Jan Willy Løken og Gunhild M.Tajet presenterte hovedpunktene i besvarelsene, og med hjelp av digital kommunikasjon fra salen fikk vi nye innspill til det videre arbeidet. Det er stort spenn i alle ønskene fra medlemmene på hva som ønskes gjort i Virke Gravferd! Planen er at høstens lokale møter skal brukes til å prioritere de viktigste oppgavene slik at styret kan samles i en strategisk plan som kan behandles på neste landsmøte i Trondheim, 1.- 4. juni 2023.

Etter et siste besøk til utstillerne var det tid for avslutningsmiddag lørdag kveld. Konferansesalen var gjort om til pent pyntet festlokale, og kveldens konferansier Rune Andersen loset oss gjennom kvelden på mesterlig vis!

Vi hadde besøk av flere av bransjens æresmedlemmer under middagen, og for èn av dem var årets landsmøte ekstra spesielt, Harald Schee avsluttet sin aktive karriere som gravferdskonsulent og leder, og fikk sin fortjente hyldest!

Oppsummert, nok et landsmøte med god stemning! En stor takk til lokal arrangementskomité, Ingrid Andås Kolstad, Frank Ellefsen og Jarl Olav Rugtveit og alle deres lokale hjelpere Jarl Olav var forøvrig også produsent av årets eplemost, «Virkelig godt»!

Takk til alle utstillerne, med hovedsponsor Stoneworks i spissen!

I og med at årets landsmøte krevde mye rigg, hadde vi engasjert Best Event AS. Den tekniske gjennomføring, rigging av utstillingsområde og konferansedel var perfekt! Takk til Jeanette og Anders, og alle deres medhjelpere!

Invitasjon til neste års landsmøte i Trondheim ble markert under middagen med en film som viste alt hva Trondheim kan tilby! Mange har begynt å glede seg allerede!

Arm i fatle hindret ikke Willy Nergård til å yte service på stand! Bjøro Hildebrandt åpnet utstillingen torsdag kveld. Aperitiff i atriumet på Q42, fredag kveld.

Styreleder Jan Willy Løken under åpningen fredag morgen.

Virkelig god eplemost!

Hilde Skranefjell var fornøyd med mattilbudet.

Dag Otto Lauritzen.

Bærekraftsteamet i Virke, Tord Dale, Helga Bull og Kristine Bettum.

Sveinung Hølmebakk deltok med vakker sang under åpningen fredag morgen.

Atle Dyregrov presenterte resultatene etter sitt forskningsprosjekt etter pandemien.

Underholdning på Q42, Boyz Noice, Bjøro og kveldens konferansier Frank i midten.

Standen til hovedsponsor Stoneworks.

Fornøyde utstillere fra Bentzen.