Minneord

Jørgen Høyland

Jørgen Høyland døde 4. juli, nær 63 år gammel. Bare få uker i forveien hadde han fått en alvorlig kreftdiagnose, og Jørgens svært aktive liv gikk raskt mot en ende.

Jørgen startet sitt begravelsesbyrå på Notodden i 2003. Han hadde allerede mange års erfaring fra bransjen og tok nå steget fullt ut i det som skulle bli en veldrevet og anerkjent virksomhet på Notodden og i Hjartdal.

Jørgen var både tøff og uredd. Han torde satse, og satsningen ga resultater. Ikke minst viste det seg i den store steinvirksomheten han bygde opp som en del av byrådriften. Jørgen var ikke redd for å gjøre nye ting. Han gikk på med friskt mot på det aller meste og fikk gjerne til det han ønsket. Han tok ikke et nei for et nei og dersom han fikk nei, så fant han gjerne andre vinklinger og løsninger får å få det til på sin måte. Det er ikke mange som når opp til Jørgens arbeidskapasitet og pågangsmot. Han sto på nesten hele døgnet og de som kjente ham lærte seg fort at dersom man skulle ringe for å snakke med han var det best å sende en tekstmelding med «ring meg når du har tid».

Jørgen var også en samarbeidets mann. Allerede i forbindelse med oppstarten av byrået kontaktet han nabobyrået på Rjukan og lurte på om det var aktuelt med et samarbeide. Det ble 18 år med et tett og fruktbart samarbeide.Jørgen så også betydningen av et større samarbeid og tok sitt byrå med ved oppstarten av Byråkollegene i 2010 og videre inn i Gravferdsalliansen Far Vel AS nå sist vinter.

Jørgen var en mann som ga sine medarbeidere og bransjekolleger stor tillit. Han var raus, lojal og tillitsvekkende. Overfor familiene han møtte ble han raskt en man støttet seg til og satt stor pris på.

Jørgen har skapt en god bedrift og tilrettelagt for familien sin på en måte som de kan være stolte av.

At Jørgen skulle bli syk og forlate oss så brått er helt ufattelig. Vi vil savne ham dypt!

Vi bøyer vårt hode i sorg,
Ditt blikk og din stemme er borte,
Vi skal savne ditt nærvær, ditt vesen,
Vi skal ikke se deg igjen.
Vi bøyer vårt hode ærbødig
For alt hva du var, hva du gjorde,
Og det som ga mening i livet,
For den som fikk være deg nær.
Vi løfter vårt hode i glede
Ved minner om deg og din tid.
Om din tid iblant oss er over,
Så er du en del av vårt liv.

Hvil i fred Jørgen!

Tore Varnes og Arnfinn Finmark